• This site is in Danish and English
  • © Copyright 2000-2022. All Rights Reserved. Lotte Kjoeller

Billedkunstner Lotte Kjøllers Nyhedsbrev    Visual Artist Lotte Kjoeller´Newsletter    Upcoming and past exhibitions

 

Her er Billedkunstner Lotte Kjøllers kommende udstillinger og news blog. Den er tilknyttet min Mailliste, der får invitationer fra mit nyhedsbrev og mit site www.Lk-kunst.dk hvor man kan se fakta, CV og masser af billeder.

Styk på de grønne link og se hele teksten:

Nederst på bloggens side findes sidetal så man kan skifte mellem siderne og se udstillinger helt tilbage til 2008. Længere tilbage går nyhedsbrevet ikke og jeg må henvise til mit Curriculum Vitae.


UK:

This is Artist Lotte Kjoeller's upcoming exhibitions and news blog. The page associated with my maillist that gets invitations from this newsletter and my website www.Lk-kunst.dk where you can view facts, CV and pictures.

Add at the green link and see all text:

At the bottom of the blog page are page numbers so you can switch between the pages and see exhibitions all the way back to 2008.


Lotte Kjøllers Julekort 2018

Dette er en julehilsen til alle mine venner og kontakter2018 er delt op i et rigtig skidt halvår og et godt halvår. Jeg blev forfulgt af en flok mænd den første del af 2018 men til mit held kom en ny mand lars ind i mit liv september 2018. Idet lars trådte ind som mand i mit liv stoppede mine forfølgere med at forfølge mig. Jeg kunne ånde lettet op og jeg er sammen med lars endnu. lars er revisor og bor i nordsjælland. Han er en klog og god mand. Han er kristen som jeg selv og vi er faktisk meget enige om tingene. Indtil videre er det sådan at vi besøger hinanden i vores hjem og i mit atelier hvor vi maler. lars er heldigvis hårdhudet hvad angår sladder. Han er ligeglad og det er nok også nødvendigt med mit liv. Vi har lært hinanden at kende og hygger os sammen.En af måderne de forfulgte mig på var at skabe sladder i hele København. En sladder der hurtigt spredte sig ud over hele landet. Lige da det skete var det ikke sjovt men nu bagefter har det gavnet mere end det har skadet da de fleste i Danmark nu ved at der findes en billedkunstner Lotte Kjøller.Jeg har udstillet i udlandet flere gange bla. i Italien der synes at åbne for min kunst. Her har jeg også vundet Cavvarragio prisen for min kunst 2018.Jeg slog også igennem med min installation "I begyndelsen var billedet" i Kunsthal vARTe hvor jeg var kurator 2 gang og med en udstilling med "det nøgne menneske". Udstillingen var flot og fik megen omtale. Omtalen nåede helt til nordjylland og København. Senere resten af landet. Næste gang "det NØGNE menneske" udstiller bliver nærmere København i Pakhuset i Nykøbing sj fra 18 maj til 15 juni 19. Du kan se mere her: www.the-naked-human-art.comI øjeblikket og til 29 januar 19 kl. 15-18 hvor jeg holder fødselsdagsreception hænger en udstilling i "Den Gule Villa" Dirch Passers Alle 2 på Frederiksberg. I er velkomne til at kigge forbi til receptionen hvor der er artisttalk kl 16. I forbindelse med denne udstilling fik jeg kontakt med Flemming Brank der er politiker på Frederiksberg. Det er ham der har givet grønt lys til receptionen.Til maj udstiller jeg med BKF i Galleri Pialeh på Bülowsvej 7a på Frederiksberg med en gruppeudstilling. Det er også meningen at jeg i foråret skal udstille separat i Galleri Pialeh men tiden vides endnu ikke.Jeg har i hele 2018 udstillet med og udstiller med PAKs Gallery forskellige steder i Europa hele 2019Jeg har modtaget flere legater for mit kunstneriske virke i 2018 og håber på flere legater da jeg skal på residence hele juli i Finland.Så alt i alt har det været et godt kunstnerisk årJeg håber at I alle må få en glædelig julJulehilsner fra Lotte Kjøller

Read more »

Lotte kjøller har vundet en pris Caravaggio i Milano 18

Jeg har vundet en pris så nu må jeg til Milano for at hente den...Det er som om at verden åbner sig for billedkunstner Lotte KjøllerI am very proud to award you with the International Prize CARAVAGGIO - Great Master of Art.The Prize is for the Artists that are worth for their artistic merit.I want to participate in the International Prize Caravaggio. I am a scholar of Caravaggio and I am choosing the best artists to assign this important recognition.You will be awarded on December 7th, 2018, inside the Litta Theater in Milano.The 7th of December, is a very important day for the city of Milan and the Milanese, is the feast of St. Ambrose, patron saint of the city.

Read more »

Lotte Kjøller med PAKs Gallery i München sept-nov 18

Besøg vores galleri i münchen og opdag stor kunstNuværende udstilling:Kunst "moderne kunst i münchen"10 september-9 november 2018Besøg i moderne kunst paks galleri i münchen / tysklandPuds street 7181739 münchenTyskland / deutschlandVi beder om at få en aftale:Management@paks-gallery.comKunstner på udstillingen:Tanja, karin moskva,. gil, kim tror, marcelo -, edoardo fortunato, lisa levasseur, judy jing, jutta legien, carlos genova, monique curiel, joonas vähäsöyrinki, john shelton, francesco ruspoli, serge gauya, şebnem akyildiz, Nasreen haroon, sun malhotra, rika blue, w. Max thomason, janet watson, karla castillo, matthew, tim, tim taylor, ovidiu lebejoara, juliana wilson, pari, aurelia chloe, marta wapi, charlotte amalie marseillais, tabata whalen, Lotte kjöller, susanne bon, jody olier, jaremi picz, Mariam qureshi, tracey harvey, sebastian, laurence, cecilia, cecilia, cecilia, tinatin, carcazan, williams, williams, sergio, kelvin, kelvin, kelvin, kelvin, kelvin, manabu, victoria, bino, bino, bino, bino, bino, bino, vardar, vardar, vardar, , wendy yeo.

Read more »

Udstilling med bla. billedkunstner Lotte Kjøller på Frederiksberg Rådhus 12 - 22 juni 18

Jeg kommer snart til at udstille i en gruppeudstilling på Frederiksberg Rådhus med muligvis 6 billeder sammen med Frederiksberg Kunstnerlaug. Det er en græsrodsbevægelse for kunstnere på Frederiksberg uden censur. Når jeg vælger at udstille der så er det fordi jeg synes faktisk at de gør deres arrangementer godt, skaber gode intiativer for kunsten på Fredeiksberg og at der er mange talenter imellem. Jeg har tænkt over det og forbliver medlem der.Velkommen til fernisering tirsdag d. 12 juniFrederiksberg Kunstnerlaug udstiller i Rådhushallen på Frederiksberg Rådhus 12-22 Juni 18. Formand for kultur- og fritidsudvalget Simon Aggesen åbner udstillingen kl. 15. Der er fødselsdagsrception mandag d. 18 juni 15-17. Udstillingen er åben i Råhusets åbningstider: man+ torsdag 9-17. Tirs+onsdag 9-16. Fredag 9-12. Der er gratis adgang.Eng:

Read more »

Lotte Kjøller deltager i imagorevolution 2018

Jeg, Lotte Kjøller, deltager i en internetudstilling med kunstværker inspireret af og malet efter mesterværker af Chagall der kan ses her: http://imagorevolution.info/category/artisti/. Udstillingen handler om at tage et image/et værk og ændre på det til det bliver ens eget. Mine værker skal forstås som en stor hyldest til Chagalls livsglæde. Det håber jeg kan ses? Alle de indsamlede værker vil blive offentliggjort på sitet og på sociale kanaler og imagoRevolution vil således at udgøre digital eksponering i konstant fornyelse.Der vil blive en fysisk udstilling senere på det nye hovedkontor i Nellimya Arthouse (i Aranno, Schweiz) på en dato endnu ikke fastlagt, når mængden af kunstnere vil være tilstrækkelig til at tillade en udstilling med store følelsesmæssige konsekvenser.Endelig vil et udstillingskatalog for samme begivenhed blive præsenteret ved FNs Kulturministerium.

Read more »

"det NØGNE menneske" med 7 kunstnere udstiller i vARTe Kunsthal, Varde April 2018

Billedkunstner Lotte Kjøller har fået vARTe Kunsthal i legat. Her kan man opleve hende både som kunstner og kurator for anden gang i en kunsthal. Derfor kan man i april måned 2018 i vARTe Kunsthal opleve en temaudstilling af kunstnergruppen det NØGNE menneske som Lotte er kurator for. Udstillingen, der både rummer foto, video, maleri, illustrationer og skulptur, viser syv kunstneres meget forskellige syn på menneskekroppen ud fra forskellige tolkninger og overbevisninger.Kroppen har gennem hele menneskets historie været omdrejningspunktet for vores forståelse af os selv og vores plads i verden – tænk blot på Venus af Willendorf, de mange kristusfigurer, Leonardo da Vincis studier af kroppen og vor tids plastikkirurgi. Kroppen afspejler tiden på godt og ondt – således har kroppen været beundret, skabt begær, skamfølelse, harme og rædsel. Den har i nogle tilfælde været hellig og i andre sammenhænge blot et objekt. Vores forestillinger om, hvad der er smukt og grimt, tager ofte udgangspunkt i kroppen. Ikke mindst i dag med Snapchat, Facebook og selfies har kroppen en central plads i vores bevidsthed. Og den er svær at blive klog på – denne fantastiske krop, som afspejler så mange modsatrettede følelser.Hvordan har kroppen det så egentlig i dag? Det kommer temaudstillingen Det NØGNE menneske med flere bud på gennem en bred vifte af fotografier, video, malerier, tegninger og skulpturer, der sætter oplevelsen af den nøgne krop i centrum for fortolkning og udtrykker kroppens mangfoldighed ved hjælp af hver kunstners unikke kunstneriske udtryk og perspektiv.Ligesom Caravaggio, Leonardo Da Vinci, Picasso og mange andre kunstnere, er kunstnergruppen professionelle kunstnere, der bruger det nøgne menneske som model og inspiration i deres kunst. De interesserer sig for mennesket og dets krop og sind, men på vidt forskellige måder – akkurat som fortidens mestre.KUNSTNERNE ER Olav Johhannison, Esben Fog,  Lotte Kjøller, og Line Taarnbergmed gæsterne Dorte Bundesen, Helle Mie Hellesen, Helle Rask Crawford.Billedkunstner Lotte Kjøller vil hele måneden bo og arbejde med sin kunst i Kunsthallens legatbolig samt passe udstillingen.FERNISERING søndag d. 8. april kl. 15-17 hvor der vil være kunst til øjet, lidt til ganen samt opførsel af komponist Alfredo Moreleons musik til Lotte Kjøllers værker akkomponeret af musikeren Lars på akustisk guitar. Musik er også kunst. Når Alfredo og Lars spiller deres musik gør de det så kunsten får sin plads og de nøgne mennesker ”lever”. Leder og kurator billedkunstner Lotte Kjøller vil holde en åbningstale om ”det NØGNE menneske i dag”.CROQUIS EVENT lørdag d. 14 april kl. 13-15 af Lotte Kjøller:Under vores udstillinger er det muligt udover at nyde de enkelte kunstværker selv forsøge sig som ’kunstner’ og gengive kroppens former og kurver i croquisevents. Vi skal lære at tegne croquis, d.v.s. skitser efter levende model. Vi ser på kurver, farver og menneskets proportioner. Undervisningen foregår mens der tegnes kl. 13-14. Efter kl. 14 tegner man selv til kl. 15. Der tages naturligvis hensyn til elevens niveau og ønsker - forkundskaber er ikke nødvendige. Man behøver ikke have tegnet før. Materialer forfindes i det små men stort, småt papir, blød blyant, akvarel, oliekridt osv. må meget gerne medbringes selv så man får det som man ønsker sig.FOREDRAG søndag d. 21 april kl. 13 opføres foredraget ”det nøgne menneske” med Kim Bindesbøll Andersen. Kim kan foredragets kunst. Jeg kan roligt love at du ikke vil gå ligeglad herfra men vil være kommet ”op af stolen” mindst en gang med dette anderledes foredrag. Hans egne ord: Ud fra trends i tiden og sine personlige erfaringer vil Kim Bindesbøll undersøge hvilken betydning vi tillægger det nøgne menneske. Han er opvokset med en konservativ opfattelse af nøgenhed som seksuel og anstødelig, men har i sin ungdom gennemgået en proces, hvor han tog et opgør med det kropssyn. Ud fra sin personlige udvikling og eksempler på andre fortolkninger af nøgenhed vil Kim Bindesbøll stille spørgsmålstegn ved om vi har en sund nøgenkultur. Tilhøreren vil blive konfronteret med sit syn på det nøgne menneske og vil blive udfordret på sine kropspolitiske holdninger.EFTERFERISERING Lørdag d. 27 April kl. 15-17 vil der være en efterfernisering kaldet ”sol i morgen” hvor vi vil fejre foråret med lidt til ganen samt spændende musik komponeret af komponist Alfredo Moreleon, se hele kunstudstillingen en gang til og hvor billedkunstner Lotte Kjøller vil vise de nye malerier frem malt under opholdet i Varde samt fortælle om sine billeder med Alfredo Moreleons musik komponeret til, og selvfølgelig sit liv som kunstner.ARTISTTALK d. lørdag 27 april kl 15.30 med billedkunstner Lotte KjøllerSe udstillingen i vARTe Kunsthal.Smedegade 35D(indg. fra Spigerborgade)6800 Varde

Read more »

Copenhagen Art Space med bl.a billedkunstner Lotte Kjøller Marts 2018

D. 30/3 - 1/4 udstiller jeg i Gammel Dock med Copenhagen Art Space 2018.CPH Art Space er et helt nyt, ambitiøst og dynamisk koncept, der er udtænkt for at skabe rum og ramme om kunst af høj kvalitet i København. Det er en anderledes kunstudstilling, hvor der udover præsentation og salg af kunst også er lyrik, musik og øvrig performance, så den besøgende får en kulturel totaloplevelse med elementer som f.eks. poesi, svedig jazz, free-style væg-maleri og inspirerende installationer. Der er lagt vægt på, at rummet og aktiviteterne spiller kreativt sammen med de udstillede værker i et nyt format, der bryder med den vante forestilling om en stand. Der fokuseres på et enkelt, stringent og elegant udstillingsdesign med vægt på æstetikken.Alle kunstnere har været inviteret til at deltage i konkurrencen om at få udstillet deres værkler på den censurerede særudstilling om mandekroppen, der vil finde sted på CPH Art Space alle udstillingsdagene. Værkerne skal vise den nøgne/halvnøgne, voksne mandekrop i halv- eller hel figur som billedværk, skulptur eller andet. Hvor og hvornårSted:Docken. Færgehavnsvej 35. 2150 NordhavnÅbningstider:Fredag d. 30. marts kl. 12-17Lørdag d. 31. marts kl. 11-17Søndag d. 1. april kl. 11-16

Read more »

Ombygningsudsalg samt åbent hus Lotte Kjøllers kunstværksted Ateliér Lk-kunst.dk i Vanløse Februar 2018

På Bogholder Allé 66 i Vanløse har der i mange år ligget et rigtigt kunstnerværksted fyldt af malerier, tegninger, skulpturer, litografier og oplevelser. Det ejes af billedkunstner Lotte Kjøller som i år holder 52 års fødselsdag og ombygningsudsalg efter renovation af hendes værksted Ateliér Lk-kunst.dk. Der er nye vinduer og døre samt lokalerne er blevet repareret og ommøbleret og er nu klar til at blive vist til offentligheden. Lotte vil sælge ud af sin kunst med gode tilbud helt ned til 50% på nogle ting, og i den anledning åbner hun sit Ateliér for alle, der har lyst til at kigge forbi og se hvor flot her er blevet.Lotte Kjøllers fødselsdag og ombygningsudsalg holdes i hendes kunstnerværksted ”Ateliér Lk-kunst.dk” i Vanløse d. 3/2 kl. 13-17. Der vil være masser af kunst at se sig lun på, kaffe, te, vin og lidt til ganen og hjertet. I anledning af ombygningen og fødselsdagen vil der være rabatter på alle billeder denne dag. Der vil være levende musik af Lars. Så kom og gør et godt køb i en mørk og kold tid og få en oplevelse! Lottes ateliér har ligget på Bogholder Allé i mange år. Sammen med Vanløse har Lotte Kjøller vokset sig stærk som kunstner. Hun er nu medlem af Billedkunstnernes Forbund(BKF) og Dansk Forfatterforening(DF) som illustrator og digter. Lotte debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1995 og 96. I 1997 studerede hun på kunstakademiet Ecole Des Beaux Artes, Paris. Efter rejsen blev hun antaget på Kunstnernes Sommerudstilling i 2000 og 01. Lotte har nu udstillet mange meriterende steder både i Danmark og i udlandet. Hun er fast kunstner i PAKs Gallery i Østrig. Hendes værker er blevet antaget rundt om i verden på internationale censurerede udstillinger og muséer. Man kan smugkigge på Lottes store hjemmeside: www.Lk-kunst.dk hvor der findes en fyldig CV samt mere end 100 værker, samt et link til tegneskolen. Lotte Kjøller underviser i små grupper eller ene-undervisning i tegning/maling, så hvis du har en kunstner i maven så tøv ikke…kom!. Undervisningen foregår mellem elev og kunstner i Atelier Lk-kunst.dk og alle der har lyst er velkommen til at kigge forbi og tale om det. Man kan også se på Lottes hjemmeside www.Lk-kunst.dk og derfra klikke sig ind på kunstskolen. Desuden har Lotte en mailliste, der får en invitation, hver gang hun udstiller eller holder Åbent Hus. Vil du gerne tilmeldes denne liste kan du maile til Lk@Lk-kunst.dk og oplyse dit navn og mail, så bliver du tilmeldt.Du finder Lotte Kjøllers spændende kunstnerværksted Atélier Lk-kunst.dk på Bogholder Allé i Vanløse lige overfor restaurent Que Pasa. Det er kun 7 min. gang fra Vanløse metro og s- station samt med buslinierne 22, 10, 31,142 næsten til døren. Adressen er Ateliér Lk-kunst.dk v. Billedkunstner Lotte Kjøller, det ligger Bogholder Allé 66 kld. th. 2720 Vanløse. Tlf: +45 2383 0717. Nyhedsbrev: Lk-kunst-nyhedsbrev.blogspot.dk. Ud over Åbent Hus holder Atélier Lk-kunst åben efter aftale og inviterer både private, grupper, gallerier og kunstforeninger på besøg. Så kig endelig forbi!

Read more »

Billedkunstner Lotte Kjøller er nu fast kunstner i PAKs Gallery 2018

Billedkunstner Lotte Kjøller er blevet fast kunstner i PAKs Gallery i Østrig. I år 2018 har hun følgende udstillinger:Billedkunstner Lotte Kjøller er blevet fast kunstner i PAKs Gallery i Østrig. I år 2018 har hun følgende udstillinger:Artist Lotte Kjoeller is now menber of the PAKs Gallery in Austria. In 2018 she will exhibit:I am proud to exhibit in the PAKS Gallery 2018. Here is the gallery program for my Exhibitions 2018:26 January - 24 April 2018 PAKS Gallery in Vienna, Austria: Exhibition "Kunst bewegt die Welt". (Art moves the world) Opening of the Exhibition: 26 January 2018, 19 - 21 hours.26 April - 28 June 2018 PAKS Gallery in castle Hubertendorf, Austria: "art is life, life is art". Opening of the Exhibition: 26 April 2018, 19 - 21 hours30 June - 4 September 2018 PAKS Gallery in Munich, Germany: "Contemporary Life. Contemporary Art". Opening of the Exhibition: 30 June 2018, 19 - 21 hours7 September - 30 December 2018 PAKS Gallery in Vienna, Austria: "wild, great and fascinating ART". Opening of the Exhibition: 7 September 2018, 19 - 21 hoursI will be glad to see you in person at one or more openings of the exhibitions.PAKs GalleryContemporary ARTCastle Hubertendorf / Palais Werndl / Vienna

Read more »

Kulturnat i Dansk Forfatterforening 2017

Croquis og Portræt. Benny Andersen og Portrætgalleri. Forfattere, oversættere og illustratorer læste skrev og tegnede bl.a: Benny Pedersen, Cecilie Rosdahl, Majbrit Hjelmsbo og Lotte Kjøller.,Jon Høyer, Karsten Bjarnholt, Nassrin El Halawani, Per-Olof Johansson, Thorstein Thomsen, Stephanie Gaarde Caruana, Niels Roed , Lotte Kjøller, Amdi Silvestri, Nomi Lauridsen, Irma Clausen, Birde Poulsen, Naja, Christine Gasbjerg, Jakob Hansson, Stine Reintoft, Bob Katzenelson, Hans Tyrrestrup, Ida Hamre m.fl.Desuden: Hendrik Purwins ( violin ) og Erika Hansson ( dans ).Jeff Ibbo ledte forfattere og illustratorer på croquis-holdene. Lyrikgruppen ved Kirsten Marthedal Andersen havde arrangeret.Dansk ForfatterforeningSekretariatetStrandgade 6, stuen1401 København K.Tlf.: 3295 5100CVR: 60761418

Read more »

Julekort fra billedkunstner Lotte Kjøller 2017

Året i år har været meget anderledes end andre år. I løbet af de sidste 2 år siden min 50 års fødselsdag er der sket mange ting. Jeg er blevet mere kendt som billedkunstner Lotte Kjøller. Jeg har kontakter i kunstmiljøet og handler med overklassen. Folk holder nu øje med mig i gadebilledet og med alt hvad jeg laver. Jeg kan ikke bare gå alene på gaden mere iført sutsko som jeg gjorde nogle gange før når jeg gik i netto. Jeg kan ikke gøre noget offentligt jeg ikke kan tåle at høre folkemasserne sladre om i morgen. Det værste er dog netop nu hvor der er håndværkere i mit hjem. Håndværkerne syntes jeg var smuk og spændende sagde de og tilbød mig sex. Tre mænd kom i det ærinde. Jeg kunne bare vælge en i gården sagde de. De havde udvalgt mig til håndværkersex. Så det hele endte med at jeg måtte forlade mit hjem nærmest på flugt og blive væk et stykke tid til gemytterne havde lagt sig. Jeg har forlangt min nøgle tilbage. Den har jeg nu fået. De er meget sure. Så nu må jeg selv lave det sidste malearbejde i min lejlighed som håndværkerne skulle have gjort. En af håndværkerne har lækket forskellig sladder ud til hele Københavns befolkning under byggearbejdet og jeg kan ikke engang gå til 70års fødselsdagsreception mere uden sladderen går om min kjole og udseende. Det er en meget anderledes situation. Jeg er glad for at jeg er blevet mere kendt men det er også svært. Jeg har i dette år derfor stået i flere situationer jeg simpelthen aldrig har stået i før – og jeg må indrømme at det ikke er altid jeg har vidst hvad jeg skulle stille op. Og jeg ved ærlig talt ikke om jeg tør lade håndværkere få min nøgle i fremtiden…

Read more »

København 850 år med BKF kunstnere på Københavns Rådhus Juni 2017

Den eneste markering af jubilæet, er en kunstudstilling, foranstaltet af Billedkunstners Forbunds Kbh,s Afd. Københavnersalonen. Københavns Rådhushal Torsdag den 15.juni – lørdag den 24.juni 2017 Hverdage 10-16 lø.9.30-13 København før og nu, billeder af byen, som vi kender den i dag og fra tidligere perioder, som f.eks. besættelsen 1940-45, allegorier fra fjerne tider, byens socialhistorie eller blot cykler, som jo er en del af byens særpræg. Skildret i maleri, keramik og skulptur. 30 billedkunstnere, der alle er medlemmer i Billedkunstnernes forbund, udstiller på 120 plader sat op i RådhushallenMedlemmer af BKFs Københavnersalon der deltager på udstillingen i Københavns Rådhushal:Elonn Agerup, Knud Ahrenskou, Tine Becher, Anne Louise Blicher,Kirsten Bohn, Lea Boruszek, Anet Brusgaard, Tove Dehn, Poul Frederiksen, Dorthe Grum-Schwensen, Birgitta Hallberg, Sol Hallset, Tove Hummel, Jeff Ibbo, Poul Nymann Jacobsen, Lene Stevns Jensen, Søren Kastalje, Lotte Kjøller, Anne Koldsø, Pia Stuer Lauridsen, Ulrikka Mokdad, Anneline S. Pedersen, Søren Birk Pedersen, Lilybeth Sebaldus, Karen Serena, Reiko Tange, Grethe Ketty Tranberg, Vladimir Voronin, Winnie Vöge.BKF,s Københavnersalon:Københavnersalonen er en gruppe af kunstnere, som alle er medlem af Bkf. Billedkunstnernes Forbunds Københavns afdeling. Og vi mødes jævnligt (pt. hver anden måned) for at drøfte løst og fast om alle de emner og problemer, der angår vores arbejde og liv med kunst og for at komme ud over den isolation, det er at være kunstner i dag. Det er selve ideen i vores Salon. Men for at lokke Kunstnere til har vi til hensigt at udstille med jævne mellemrum. Det foregik tidligere i det nu nedlagte Galleri North i Nørregade Kbh. K, og i Galleri Bastillen på FrederiksbergAlle Kunstnere er:Tove Dehn, Tove Hummel, Kirsten bohn, Grethe Ketty tranberg, Billedhugger Lene Stevns Jensen, Birgitta Hallberg, Reiko Tange, Victoria Friis, Winnie Vöge, Dorthe Grum-Schwensen, Pia Stuer Lauridsen, Lilybeth Sebaldus, Vladimir Voronin, Tine Becker, Tina Uhrskov, Sol Hallset, Anneline S.Pedersen, Lotte Kjøller, Poul Frederiksen, Anet Brusgaard, Ulrikka Mokdad, Jeff Ibbo, Søren Pedersen, Knud Ahrenskou, Lea Boruszek, Poul Nymann Jacobsen, Søren Kastalje, Karen Serena, Elonn Agerup, Anne Koldsø og Anne Louise Blicher.Se mere herhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211361406098558&set=gm.430139934001062&type=3 København 850 år

Read more »

"det NØGNE menneske" bl.a Lotte Kjøller udstiller i SAK kunstbygning, Svendborg 2017

SAK Kunstbygning åbner dørene lørdag den 28. januar kl.14 for temaudstillingen "Det Nøgne Menneske", som viser 10 meget forskellige kunstneres syn på menneskekroppen.Kroppen har gennem hele menneskets historie været omdrejningspunktet for vores forståelse af os selv og vores plads i verden – tænk blot på Venus af Willendorf, de mange kristusfigurer, Leonardo da Vinci´s studier af kroppen og vor tids plastikkirurgi. Kroppen afspejler tiden på godt og ondt – således har kroppen været beundret, skabt begær, skamfølelse, harme og rædsel. Den har i nogle tilfælde været hellig og i andre sammenhænge blot et objekt. Vores forestillinger om, hvad der er skønt og grimt, tager ofte udgangspunkt i kroppen. Og ikke mindst i dag med Snapchat, Facebook og selfies har kroppen en central plads i vores bevidsthed. Og den er svær at blive klog på denne fantastiske krop, som afspejler så mange modsatrettede følelser.Hvordan har kroppen det så egentlig i dag? Temaudstillingen kommer med flere bud på spørgsmålet gennem en bred vifte af fotografier, malerier, tegninger og skulpturer, der sætter oplevelsen af den nøgne krop i centrum for fortolkning.Deltagerne på udstillingen er Line Taarnberg, Lotte Kjøller, Annelise Jarvis Hansen, Lotte Horne, Jeff Ibbo, Olav Johannisson, Grethe Tranberg, Lars Kræmmer, Esben Fog og Barry Pringle.På ferniseringsdagen vil der være mulighed for at tegne croquis og få råd og vejledning af Jeff Ibbo.Udstillingen har fernisering den 28. januar kl. 14-16.Udstillingsperioden er 29. januar – 5. marts 2017.SAK Kunstbygning, Vestergade 27, 5700 Svendborg. Tlf. 62 22 44 70 Åben tirs.-søn. 11-16. www.sak.dkSe mere her: www.the-naked-human-art.com

Read more »

Lotte Kjøllers Juleudstilling i Galleri PIaleh 2016

Billedkunstner Lotte Kjøller udstiller sine nyeste værker i Galleri Pialeh på Separat Juleudstilling fra d. 19/11-23/12 2016. Kom til Juleudsalg! Der vil være både Lotte Kjøllers nyeste værker men også et stort julebord mindre og ældre værker samt julebøger på juleudsalg med op til 50% rabat. Pialehs adresse er Bülowsvej 7a, 1870 Frederiksberg. Der er fernisering Lørdag d. 19/11 kl. 13-15 hvor Lotte Kjøller vil læse op af de to juleeventyr hun har illustreret som oplagt gave til de små. Under ferniseringen vil der være lidt til ganen, hygge og god julemusik. Så kom og Jul med os og sig din julegave med kunst!

Read more »

Lotte Kjøller udstiller i ny censureret kunstudstilling på Frederiksberg Rådhus 2016

FRB-kunst inviterer alle i kunsten 7-18 nov 2016 på Frederiksberg Rådhus, Rådhushallen, Smallegade 1, 2000 Frederiksberg. Der er gratis adgang. Jeg har fået 1 maleri antaget på den helt ny censurerede udstilling på Frederiksberg. Billedet hedder "Den eventyrlige plante" og kan ses ovenfor.Fernisering 8 November:kl. 15.00 Åbningstale v. Borgmester Jørgen Glenthøjkl. 15.15 Velkomsttale v. Formand for kultur- og fritidsudvalget Morten Jung15.30 Jazzmusik v. Dinesen/Roland duoCuratortalk:Vi byder på lidt til ganen og en uformel snak om kunsten.Mandag d. 14 Nov. kl. 15.30-17.00 med gallerist Kim JørgensenTorsdag d. 10 Nov. kl. 15.30-17 med kunstner Jeff IbboÅbningstider:7 Nov: 14-17, 8 Nov 9-17, 9 Nov 9-16, 10 nov 9-17, 11 nov 9-13, 14 Nov 9-17, 15 Nov 9-16, 16 Nov 9-16, 17 Nov 9-17 og 18 Nov 9-11LÆS MERE HER: www.frb-kunst.dkArrangeret af Kunstnerlauget af 2013 med støtte fra Frederiksberg Kommune

Read more »

sol i morgen – foråret kaster sig over os! Lotte Kjøller i Cobrarummet ved Sophienholm maj 2016

I Maj 2016 udstiller billedkunstner Lotte Kjøller fra København maleri og Skulptur i Cobrarummet ved Sophienholm. Loftet i Cobrarummet er en kunstnerisk udsmykning udført af den internationale berømte kunstnergruppe COBRA og nu med Lotte Kjøllers kunst på væggene og gulvet. Kom og se naturen, Cobraloftet og fin kunst og musik! Kom og nyd dagen, dans soldans og glæd dig med foråret - så bliver det sol i morgen. Det kan jo ikke ske for hurtigt - vel? Lotte Kjøller udstiller i Cobrarummet ved Sophienholm, Nybrovej 401, 2800 Kgs. Lyngby fra d.26 maj til d.5 juni, 2016. Der er åbent tirs - søndag kl. 11 til 17. Tors 11-19. Mandag lukket.Der er fødselsdags-fernisering d. 28 maj kl. 13 – 16.30, hvor solen skinner! Der vil blive holdt en særlig fest til ære for foråret med lidt til ganen, god kunst på væggene, og underholdning af Lars Frantsen, der vil give klassisk koncert på akustisk guitar. Der vil i dagens anledning være 10 % rabat på alle Lotte Kjøllers kunstværker. På denne udstilling har billedkunstner Lotte Kjøller samlet sine værker inspireret af hende selv som motiv samt menneskets samhørighed med hinanden og naturen i separatudstillingen ”sol i morgen”.Billedkunstner Lotte Kjøllers malerier tager næsten altid udgangspunkt relationer. En del situationer foregår i naturen. Musik, leg og drømmesekvenser er skildret i flere af Lottes billeder. Lotte Kjøller har udført en række billeder, der omhandler menneskelig forvandling. Her forstået som både forvandling og forandring, dvs. menneskets evne til at forandre sig gennem livet. Dette ser man også i naturbillederne. Mennesket er eller har, netop lige været der – som et levende element i billedet – og i stadig forandring. Dette skildres gennem motivet såvel som i farven. Farveholdningen er sprudlende og ekspressiv. Af og til anvendes guld og sølv som en glitrende understregning af bevægelse i direkte eller overført betydning. Lotte Kjøller har udstillet mange flotte steder. Hun debuterede på Kunstnernes efterårsudstilling i 1995 og 1996. I 1997 var hun på legatrejse ½ år i Paris, hvor hun studerede på Ecole Des Beaux Artes. Efter rejsen blev Lotte antaget på Kunstnernes Sommerudstilling i 2000 og 2001. Hun er nu medlem af Billedkunstnernes Forbund(BKF) som kunstner og i Dansk Forfatterforening(DF) som illustrator og forfatter. Hun. Se Lotte Kjøllers hjemmeside: www.Lk-kunst.dk. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Lyngby Kunstforening.

Read more »

Persisk Julestue i Galleri Pialeh på Frederiksberg 2015

I weekenden d. 5-6 december holder Galleri Pialeh Julestue med mange muligheder for gaveideer og levende musik. Her vil der bl.a være litografi og bøger illustreret af Lotte Kjøller. Galleriet har skiftende udstillinger med dansk og international billedkunst. Der er åbent i galleriets almindelige åbningstider mandag - fredag kl. 11 - 18, lørdag kl. 11-16, søndag efter aftale.I 17 år har Galleri Pialeh udover at sælge smukt håndlavet kunsthåndværk fra Persien også forsøgt at være kultursted i hjertet af Frederiksberg med musikarrangementer, foredrag og kunstudstillinger. Vi er nu i julehumør og har finkæmmet vores lager og sælger varene til specielle priser. Kom til en eventyrlig Persisk julestue i galleriet med gløgg. Der er levende musik søndag d. 6/12 kl. 13 ved guitaristen Cristian Sievert. Der er udstilling af malerier med 4 danske kunstnere, som vil være til stede i galleriet under julestuen.

Read more »

Lotte Kjøller på Galleri Faurbo i Holbæk 2015

Skulle du komme forbi så udstiller jeg i Holbæk i November.I November udstiller billedkunstner Lotte Kjøller fra København maleri og Skulptur i Galleri Faurbo i Holbæk. Der er fernisering d. 30 okt kl. 14. På denne udstilling har billedkunstner Lotte Kjøller samlet sine værker inspireret af ”Det smukke nøgne menneske”. Lige siden hun var ung har Lotte Kjøller brugt ”det nøgne menneske” som model både inde i atelieret i København og ude i naturen. Det nøgne menneske har både inspireret, forarget og været hadet af mennesker gennem hele verdens historie. Men nøgenhed er for Lotte også et bevis på menneskets sårbarhed og det at turde stå frem som den man er, uden at dække sig eller skjule noget. Mennesker der sidder, ligger eller på anden vis forholder sig naturligt til deres egen nøgenhed. I Lottes værker findes derfor mennesker der fx bader eller færdes i naturen. Billedkunstner Lotte Kjøllers malerier tager i det hele taget næsten altid udgangspunkt relationer. Så der er ofte mere end et menneske på værket. Musik, leg og drømmesekvenser er skildret i flere af Lottes billeder. Lotte Kjøller har udført en række billeder, der omhandler menneskelig forvandling. Her forstået som både forvandling og forandring, dvs. menneskets evne til at forandre sig gennem hele livet. Dette ser man også i nøgenbillederne. Mennesket er eller har, netop lige været der – som et levende element i billedet – og i stadig forandring. Dette skildres gennem motivet såvel som i farven. Farveholdningen er sprudlende og ekspressiv. Af og til anvendes guld og sølv som en glitrende understregning af bevægelse i direkte eller overført betydning.Lotte Kjøller har udstillet mange flotte steder. Hun debuterede på Kunstnernes efterårsudstilling i 1995 og 1996. I 1997 var hun på legatrejse ½ år i Paris, hvor hun studerede på Ecole Des Beaux Artes. Efter rejsen blev Lotte antaget på Kunstnernes Sommerudstilling i 2000 og 2001. Hun er nu medlem af Billedkunstnernes Forbund(BKF) som kunstner og i Dansk Forfatterforening(DF) som illustrator og lyriker. Hun udstiller fast i ”Arthouse” kunsthandel, Kbh. Se mere på Lotte Kjøllers hjemmeside: www.Lk-kunst.dk.GALLERI FaurboFernisering fredag d. 30. okt. Kl. 14”Det smukke nøgne menneske”Ved billedkunstner Lotte Kjøller, Københavnwww.poulfaurbo.dk. Galleri Faurbo • Rosen 5 • 4300 HolbækÅbent to.-fr. kl. 13-17 lø. kl. 11-14

Read more »

Jazz-festival og digtoplæsning med lyrikere fra Dansk Forfatterforening

Vi læser egne digte op i Ph-cafeen d. 12 juli, kl. 16.00 og 19.30.Lotte Kjøller læser digte op skrevet i og om elfenbenstårnetDu er velkommen til at møde op! Kl. 16.00-16.30:Kirsten MarthedalIb UlbækRené SandbergLotte KjøllerTine DemandtRené RasmussenKl. 19.00-19.30:...Thorvald BerthelsenIda HamreJens-Fink JensenBirthe KontKenneth KrabathBenny Pedersen

Read more »

"Kirsten Kjærs stærke kvinder" på Kirsten Kjær Museum juni-juli 2015

Kirsten Kjær Museet siger HJERTELIG VELKOMMEN til åbningen af sæsonens anden udstillingsperiode, som åbner fredag d. 5. juni. Følgende udstillere inviterer til fernisering fra kl 13.30 – 17:Kirsten Kjærs Stærke Kvinder:22 kvinder, alle medlemmer af Kvindelige Kunstneres Samfund, har sagt ja tak til en udfordring fra museets side. De er bedt om hver især at fremstille ét værk med udgangspunkt i ét af 5 portrætter forestillende nogle af dansk kulturlivs stærke kvinder i det 20. århundrede, nemlig Kultur – og Kirkeminister Bodil Koch ( 1903, Kvindeforkæmper Anna Westergaard ( 1882 . 1964), Fotograf Terry Adler ( 1924 - ) , Forfatter Hulda Lütken ( 1887 – 1965) og Cirkusdirektør og artist Dora Miehe ( 1868 – 1945). Kirsten Kjærs ’Stærke Kvinder’ er for længst døde, men de synliggjorde alle i deres virke, hvad kvinder kan og vil. De gik mod strømmen af det herskende kvindebillede og brød med mange konventionelle forestillinger om, hvordan kvinder bør leve deres liv. De deltagende kunstnere er parate til at tage denne arv op og lade den komme til udtryk i vores tid gennem deres værker. Det kan godt gå hen og blive lidt vildt!De 22 kunstnere er : Ketty Steffensen, Bodil Høyer, Pia Stuer Lauridsen, Hanne Matthiesen, Karin Lykke Waldhausen, Helga Thagaard, Karen Birch Bunten, Pia Græsbøll Ottesen, Dorthe Bøtker, Nurith Lumer-Klabbers, Else Elisabeth Andersen, Agnete Bjørneboe, Jane Pedersen, Karen Kirstine Ballegaard, Jonna Jeppesen, Helga Kristmundsdottir, Vibeke Frost, Lotte Kjøller, Marianne Lykkeberg, Bodil Rosenberg, Anni Rose og Reiko Tange.  

Read more »

Snail Mail Art 2015 28-30 maj i Frederiksberg Rådhushal og 29 juni-18 juli i Frederiksberg Hovedbibliotek

Snail Mail Art 2015 28-30 maj i Frederiksberg Rådhushal og 29 juni-18 juli i Frederiksberg Hovedbibliotek. Gennem det sidste halve år har kunstnere fra 5 venskabsbyer i norden skrevet og sendt værker til hinanden. Formålet var at vi gerne ville knytte bånd til kollegaer i de nordiske lande, med henblik på at skabe grobund for vedvarende samarbejde og udveksling. Gennem Snail Mail Art projektet ønsker vi at udveksle erfaringer, ideer og dialog om kunstens vilkår i dag med kollegaer i venskabsbyerne Bærum (N), Tartu (Estland), Uppsala, (S), Hämeenlinna (SF), Havnefjord (I) og Frederiksberg (DK). Produktet bliver en udstilling først på Frederiksberg Rådhus under venskabsbymødet og derefter på Frederiksberrg Hovedbiblioteket. Vi håber at den efterfølgende sendes rundt som vandreudstilling til venskabsbyerne.

Read more »

Havfruer- og frøkner i Pakhuset, Nykøbing sj Maj 2015

Så er det tid til at Havfruer- og frøkner skal udstille i Pakhuset i Nykøbing sj. Der er fernisering kl. 13 lørdag d. 2 maj hvor der også jazz. Åbningstiderne er man - torsdag 12-16. Fre - Lørdag 11 - 15. Søndag lukket. Adressen er: Pakhus Galleriet, Versterbro Torv 4, 4500 Nykøbing sj. Så hvis du og dine venner har lyst til at kigge forbi, så er I velkomne.Venlig Hilsen Billedkunstner Lotte Kjøller.

Read more »

Havfruer- og frøkner på Galleri Nørballe, Augustenborg, Sønderjylland dec 2014 - jan 15

Kunstnergruppen Havfruer- og frøkner bl.a Lotte Kjøller udstiller på Galleri Nørballe, Augustenborg, i Sønderjylland. Hvis du er på disse kanter er du meget velkommen til at komme forbi til fernisering søndag d. 7/12 kl. 14-16Udstillingen varer fra 10/12 til 21/12 2014 og igen 9/1 til 1/2 2015. åbent fredag til søndag 12-18Adressen er: Galleri Nørballe. Augustiania. Palævej 12. 6440 AugustenborgKunstnere: Lotte Horne, Line Taarnberg, Josephine Ernst, Annelise Jarvis-Hansen, Anna Kornum, Dorthe Østergård Jakobsen og Dorte Bundesen og Lotte Kjøller

Read more »

Legatophold i Smedehuset på Hald ved Viborg 2014

Jeg har under opholdet på Hald Hovedgaard, en herregård ved Viborg arbejdet på en digtsamling hvor jeg har 3 digte samt tilhørende illustrationer med. Des uden har jeg været inspireret til at skrive 5 prosadigte der bliver starten på næste  projekt en digtsamling hvor nogle digte  handler meget om egnen ved Hald. Des uden har jeg malet illustrationer/billeddigte inspireret af Smedehuset og dets omgivelser og egnens indtryk og historie.

Read more »

Artmoney Copenhagen 3 i Galleri Bredgade 2014

Der er en flot artmoneyudstilling i Galleri Bredgade med bl.a Lotte Kjøller. Der er fernisering fredag den 24. oktober, 2014, kl. 14-17 med åbningstale af UFFE ELBÆK fra Alternativet! Udstillingen løber fra 22. oktober til 31. oktober i Galleri Bredgade 22. Bagefter kan den ses på Møntbørsen, Falkoner Center, søndag den 2. november, kl. 10-17.

Read more »

Kunstnergruppen Cirklen udstiller på Annaborg i Hillerød september 2014

Hvad med en udflugt til Hillerød, hvor Cirklen bl.a Lotte Kjøller og 14 andre kunstnere i perioden 4. - 28. september udstiller på Annaborg. Annaborg tilhører Hillerøds Kunstforening, og ligger lige ved siden af Frederiksborg Slot med deres store portrætsamling. Annaborgs adresse er Frederiksværkgade 2 A, 3400 Hillerød. Tag bus 301 i retning mod Ålholmparken, eller 302 i retning mod Grønnegade fra Hillerød St.Cirklen udstiller maleri, foto, skulptur, grafik, glas og tekstil. Kunstnerne kan træffes under Ferniseringen torsdag den 4. september fra kl. 15.00. og på kulturnatten den 19. september. Kunstnerne er: Birgitta Hallberg, Bodil Krogh, Charlotte Hanmann, Eva Nedergaard, Eva Weiz Bentzon, Jette Bothinsky, Kathine Hernø-Toftild, Maria Bloch, Mette Vallentin, Mogens Høver, Peter Tang, Reiko Tange, Resa Kolli, Winnie Wöge og mig selv Lotte Kjøller.

Read more »

Havfruer og frøkner udstiller i Ganggalleriet i Farum sommer 2014

Havfruer og -frøkner er en gruppe på 9 kvindelige kunstnere fra tre generationer. Vi har hver vores udtryksform og baggrund, men fælles for os alle er lysten til at arbejde med udgangspunkt i kvindelighed som begreb. Som individuelle kunstnere har vi vidt forskellige tilgange til, hvad kvindelighed og køn er, og hvad det vil sige at være kvinde i dag. Vi arbejder med en bred vifte af kunstformer, såsom skulptur, fotografi, installation, performancekunst og både figurativt og abstrakt maleri. Vi bruger havfruen som symbol på dette emnes mange facetter og vinkler. Gennem tusindvis af år og på tværs af kontinenter har havfruen været en del af mytologi og folklore, hvor hun har været tillagt mange forskellige egenskaber og kvaliteter. Vi er inspirerede af den legendariske havfrue, såvel som H.C. Andersens eventyr, Den lille havfrue. Nogle af os ser havfruen som symbol på de forandringer, vi uundgåeligt må gennemgå i løbet af livet; for andre repræsenterer hun kærlighed, selvopofrelse, styrke og forførelse. For andre symboliserer hun den visdom og kraft, der er en del af ethvert samfunds udvikling, både for kvinde og mænd, unge som gamle. Da vores gruppe består af kvinder i alderen 27 til 69 år, repræsenterer vi både havfruer og -frøkner, som hver har sit eget perspektiv og oplevelse af, hvad det vil sige at være kvinde i dag. Dette gør os i stand til som gruppe at male et nuanceret og mangfoldigt billede af, hvor kvindeligheden står i dag, og hvor den er på vej hen.Kunstnere: Lotte Horne, Helle Bolther, Line Taarnberg, Josephine Ernst, Annelise Jarvis-Hansen, Anna Kornum, Renate Borgen og Lotte Kjøller.Kunstnergruppen Havfruer og -frøkner udstiller i Ganggalleriet, Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum 28 Juni til 2 august. Der er fernisering Lørdag 28 juni 12-16 hvor kunstnerne er til stede: Se mere på Havfruer og frøkners hjemmeside: www.havfruer-froekner.dk

Read more »

Kunstrunden på Frederiksberg maj 2014

Afholdes lørdag d. 10. maj kl. 11.00 – 16.00 i forbindelse med Frederiksberg Dage.Ideen bag Kunstrunden er, at så mange atelierer og gallerier som muligt holder åbent for publikum på samme tid under Frederiksberg Dagene.Vi har hentet inspiration fra et tilsvarende arrangement i Schöneberg, Berlin og kigget på de erfaringer, vi indhentede sidste år. I år udvider vi arrangementet med bl.a. at hente 1 kunsthistoriker til at gå en runde hver mellem ateliererne og gallerierne.Gennem pr. arbejdet og qua vi allerede sidste år afholdt Kunstrunden, regner vi med, at mange flere borgerer vil kigge forbi kommunens atelierer og gallerier i år.Du kan finde mig i Nynne Savery´s galleri Ærøvej 1, 2000 Frederiksberg.

Read more »

Havfruer & Frøkner på Bisbegården i Kalundborg 2014

Kunstnergruppen Havfruer & Frøkner udstiller i Maj 2014 på Bisbegaarden i Kalundborg. Vi er en gruppe på 9 kvindelige kunstnere fra tre generationer. Vi har hver vores udtryksform og baggrund, men fælles for os alle er lysten til at arbejde med udgangspunkt i kvindelighed som begreb. Vi tager alle udgangspunkt i "havfruen" som begreb. Der er fernisering Lørdag d. 3.5 kl. 14-16. Vores hjemmeside er: havfruer-froekner.dkBispegårdenKalundborg Kunstforeningwww.bispegaarden.dkAdelgade 6, 4400 Kalundborg3.5.2014 - 9.6.2014Kommende udstillinger:Farum KulturhusStavnsholtvej 3, 3520 Farumwww.farumkulturhus.dk28.6.2014 - 2.8.2014Galleri NørballePalævej 12, 6440 Augustenborggallerinoerballe.dk1 dec 14 - 1 jan 15flere udstillingssteder kommer

Read more »

International Art money Festival m. bl.a Lotte Kjøller i Berlin 2014

Berlin er et kraftcenter indenfor kunst og kultur i Europa. Vi er stolte af at kunne åbne den 3 internationale artmoney udstilling i Berlin.  Så kommer du forbi Berlin på din rejse er det en god idé at kigge forbi Art Gallery Dencker+Schneider, Kalckreutstrasse 14, D- 10777 Berlin-Schöneberg hvor der er Artmoney festival med et væld af danske og internationale kunstnere bl.a Lotte Kjøller. 

Read more »

"Besat af kunst" i Den Gule Villa på Frederiksberg 2014

Medlemmerne i "Kunstnerlauget af 2013" fylder Den Gule Villa med kunst fra kælder til kvist og gennemfører i løbet af februar en række arrangementer for at vække opmærksomhed omkring foreningen. Kunstnerlauget af 2013 er en forening oprettet i juni 2013 af en håndfuld aktive kunstnere på Frederiksberg . Foreningens formål er at danne et netværk for udøvende kunstnere og bl. a. arbejde for udstillingsmuligheder og synliggørelse på Frederiksberg. Kunstnerlauget gennemfører i løbet af februar måned en række arrangementer i Den Gule Villa:

Read more »

Kunstnerlauget af 2013 støtter Danmarks Indsamlingen 2014

Kunstnerlauget af 2013 støtter Danmarks Indsamlingen 2014 Jeg og mange andre kunstnere støtter en god sag. Danmarksindsamlingen - målrettet de stille katastrofer. Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling. En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå FNs 2015 Mål. I weekenden fra fredag d. 24. til søndag d. 26. januar holder kunstnerlauget af 2013 Kunstnerbasar i Klassisk Tegneskoles lokaler på Ærøvej 1, 2000 Frederiksberg. Konceptet er, at såvel medlemmer og som andre kunstnere har mulighed for at sælge deres værker i formatet 20 x 20 cm for malerier og for skulpturer: 20 x 20 x 20 cm. Forfattere, musikere og andre med udgivelser, kan et antal af udgivelserne sættes til salg på Bazaren. Dog er gældende for alle, at 25 % af katalogpriserne doneres til Danmarks Indsamlingen 2014. Udstillingen vil ændre format løbende, da de solgte værker kan tages med med, straks efter der er betalt. Bagtanken med dette koncept er, at kunstnere gerne vil støtte de gode formål, og at donerer 25 % af indtægterne, er et flot bidrag til en god sag.

Read more »

Lotte Kjøller holder fødselsdagsudstilling i Skovlunde Kulturhus med Ballerup Kunstforening 11. januar – 2. februar 2014

Fernisering lørdag d. 11. januar kl. 13 - 14. Udstillingen er åben til kl. 16. Åbent i weekender kl. 13-16. Indgang 2, Skovlunde Kulturhus, Bybjergvej 8, 2740 Skovlunde.Billedkunstner og skulptørI anledning af min 48 års fødselsdag holder jeg fødselsdagsfernisering d. 11 Januar i Ballerup Kunstforening. Jeg vil derfor gerne invitere alle de jeg kender og som har lyst til at kigge forbi. Der vil være 10 % på salg den dag.

Read more »

Temaauktion om H.C. Andersens lille Havfrue på Lauritz.com i Kolding med Lotte Kjøller 2013

Igen i år holder Lotte Kjøller temaauktion på Lauritz.com. Denne gang er værkerne nøje udvalgt til ære for H.C. Andersens år med et tema om "Den lille Havfrue". Ved hvert værk kan kunstnerens egne tanker om tilhørsforholdet til temaet læses og spores. Lotte Kjøller har gennem de sidste 2 år arbejdet med temaet om "den lille Havfrue" af vores H.C. Andersen i forbindelse med en vandreudstilling der netop kører nu. Auktionen lægger sig op ad den udstilling Lotte Kjøller har på kunstmuseet H.C. Andersens hus netop i disse dage fra 6/12 til ind i 19 Januar. Auktionen foregår fra fredag d. 29/11 til og med 13/12 2013.Byd her: www.lauritz.com og find det under temaauktionerARTISTTALK:D. 7/12 kl. 12 vil Billedkunstner Lotte Kjøller i dialog med Kunsthistoriker mag.art Lise-Lotte Blom fortælle om de udstillede værker i Kolding og sit virke som kunstner. Der vil også være mulighed for at byde på værkerne. I forbindelse med Lotte Kjøllers tema-auktion Havfruer hos Lauritz.com Kolding, der finder sted fra fredag den 29. november til og med fredag den 13. december afholdes dialogomvisning v. Lise-Lotte Blom, kunsthistoriker, mag.art. og Lotte Kjøller, kunstneren selv Lørdag den 7. december, kl. 12.00. Alle er velkomne. Adr.:  Lauritz.com Kolding, Trianglen 20, Kolding.

Read more »

Kunstudstilling med kunstnergruppen Havfruer og -frøkner på H.C. Andersens Museum i Odense 2013-14

FERNISERING DEN 6. DECEMBER KL. 16! GRATIS ENTRÉ.Havfruerne udstiller i H.C. Andersens Hus fra den 6. december 2013 - 19. januar 2014, åbningstider 10-16. Adressen er Bangs Boder 29, 5000 Odense CI år er det hundrede år siden, at Edvard Eriksens skulptur "Den lille Havfrue" fandt sin plads på Langelinie i København. Som fejring af jubilæet præsenterer H.C. Andersens Hus en udstilling af kunstnergruppen "Havfruer & -frøkner". "Havfruer & -frøkner" er en kunstnergruppe, som består af ni kvindelige kunstnere, der stilistisk og metodisk stritter i alle retninger. Det, de har til fælles, er imidlertid en interesse for og kunstnerisk undersøgelse af femininitet og køn. Kunstnergruppen anvender havfruens tvetydige univers som en form for linse, hvorigennem de kan belyse sider af femininitetens og kærlighedens væsen. På denne vis går de også i dialog med fortidens fremstillinger af havfruen, herunder også Edvard Eriksens og ikke mindst H.C. Andersens havfrue, med en række nye og vidt forskellige bud på, hvad det vil sige at være havfrue eller kvinde i dag. Kunstnerne er: Helle Bolther, Line Taarnberg, Lotte Horne, Josephine Ernst, Lotte Kjøller, Nina Hess, Annelise Jarvis-Hansen og Renate Borgen.HAVFRUER OG -FRØKNER:Havfruer og -frøkner er en gruppe på 9 kvindelige kunstnere fra tre generationer. Vi har hver vores udtryksform og baggrund, men fælles for os alle er lysten til at arbejde med udgangspunkt i kvindelighed som begreb. Som individuelle kunstnere har vi vidt forskellige tilgange til, hvad kvindelighed og køn er, og hvad det vil sige at være kvinde i dag. Vi arbejder med en bred vifte af kunstformer, såsom skulptur, fotografi, installation, performancekunst og både figurativt og abstrakt maleri.Det, der adskiller vores gruppe fra andre kunstnere, der arbejder med kvindelighed, er, at vi bruger havfruen som symbol på dette emnes mange facetter og vinkler. Gennem tusindvis af år og på tværs af kontinenter har havfruen været en del af mytologi og folklore, hvor hun har været tillagt mange forskellige egenskaber og kvaliteter. Vi er inspirerede af den legendariske havfrue, såvel som H.C. Andersens eventyr, Den lille havfrue. Nogle af os ser havfruen som symbol på de forandringer, vi uundgåeligt må gennemgå i løbet af livet; for andre repræsenterer hun kærlighed, selvopofrelse, styrke og forførelse. For andre symboliserer hun den visdom og kraft, der er en del af ethvert samfunds udvikling, både for kvinde og mænd, unge som gamle.Identitet er endnu en del af den symbolisme, vi finder i H.C. Andersens Den lille havfrue. Ikke alene forlader hun sit hjem og sin familie, men den pris, hun betaler herfor, er at bytte sin karakteristiske stemme for menneskeben og dermed ikke blot ændre sin skæbne, men også sin krop. Nu står hun over for den store udfordring at skulle finde sin plads i et fremmed land og samtidig forsøge at holde fast på sin egen identitet. Dette dilemma kan på mange måder overføres til de problemstillinger, vi står over for i dag, hvor man konstant må værne om sin egen identitet i en globaliseret verden, der er i evig forandring.I nogle myter svømmer havfruerne op til skibene og lokker sømænd til at springe ned i det dødbringende hav ikke blot med deres skønne sang, men også med deres seksualitet, hvor den lille havfrue hos H.C. Andersen skildres som en uskyldig, ung pige, der ofrer alt for kærligheden. Disse modsættende versioner åbner op for det luder/Madonnakompleks, der er et højaktuelt emne i nutidens diskussion om kvindelig identitet.Da vores gruppe består af kvinder i alderen 27 til 69 år, repræsenterer vi både havfruer og -frøkner, som hver har sit eget perspektiv og oplevelse af, hvad det vil sige at være kvinde i dag. Dette gør os i stand til som gruppe at male et nuanceret og mangfoldigt billede af, hvor kvindeligheden står i dag, og hvor den er på vej hen. Se mere: http://museum.odense.dk/museer/hc-andersens-hus/kalender/havfruer-froeknerI KUNSTAVISEN 6 dec. af mag.art.Lise-Lotte Blom:

Read more »

Lotte Kjøller udstiller på Censureret Udstilling i Väsby Konsthall i Sverige

Da jeg har fået 3 værker med på den censurerede 30x30 udstilling i Väsby Konsthall i Sverige vil jeg gerne invitere alle der er på disse kanter til fernisering Lørdag d. 26 oktober 2013 fra kl. 12-16. Udstillingen varer til 17 November. Väsby Konsthall  ligger: Optimusvägen 12 B, 194 34 Upplands Väsby i Sverige. Site: www.vasbykonsthall.comHilsen Billedkunstner Lotte Kjøller

Read more »

Havfuer og frøkner invaderer Galleri Labr i Roskilde 2013

Hvis du ikke nåede at se den smukke udstilling med Havfuer og-Frøkner på Københavns Rådhus hal kan du nå det endnu. Udstillingen flyttes til Galleri Labr, hvor vi er 9 kvindelige kunstnere, der giver hvert vores syn på temaet: Havfruen. Galleriet ligger Vindeboder 1 i Roskilde (ved Vikingeskibsmuseet). Vi har fået meget ros for udstillingen og fået både Radio 24syv, Tansanias president og avisernes bevågenhed. Der er fernisering Lørdag d. 5/10 kl. 11-16 hvor der vil være vin, hygge og Nina Hess vil opføre sin Havfrueperformance.Kunstnerne er: Helle Bolther, Line Taarnberg, Lotte Horne, Josephine Ernst, Lotte Kjøller, Nina Hess, Annelise Jarvis-Hansen og Renate Borgen.Med venlig hilsen Kunstnergruppen Havfruer og frøknerse venligst vores hjemmesideHavfruer & frøkner/www.havfruer-froekner.dkGALLERI LABR

Read more »