• This site is in Danish and English
  • © Copyright 2000-2022. All Rights Reserved. Lotte Kjoeller

Enhjørninger i det offentlige rum. Galleri Lk-kunst.dk 5 - 20 sept 2020

Enhjørningen er blevet så stor en succes at jeg har valgt at stille den ud igen. 17-20 vil man kunne møde den udenfor Lk-kunst.dk. Den er blevet betragtet og leget med af både voksne, unge, børn og hunde der logrende gør af den. Det er sjovt at lege med den men det er også sjovt for os der sidder og ler af de intetanende mennesker og dyr. Derfor hører jeg på ønsket om at få den ud igen.

Mød et af de forskellige initiativer, som gentænker kunsten efter et forår uden fysiske fællesskaber. Galleri Lk-kunst og udstillingen Body Language har fået lov til at flage med. Vi laver også en enhjørning. Det bliver en readymadeskulptur det er tilladt at lege med. Den vil stå udenfor Galleriet 5-6 sept. i åbningstiden hvis vejret tillader det hvorefter den flytter til Atelierets vindue indenfor.

Magi og glitter. Et mystisk fabeldyr med helende kræfter. Følelsen af håb og at livet fortsætter. En enhjørning er en lysende hvid hest. Kridhvid. På mulen har den et snoet horn. Hvis man rør den bliver man helbredt. Den bor inde i skoven. Den redder nogle gange mennesker der er fortabt derinde. De rider på dens ryg ud af skoven. Den er mild, sød og god.

Alt det kan du møde i den audiovisuelle vandreforestilling ’Enhjørninger i det offentlige rum,’ som i efteråret sender enhjørninger i glitrende pastelfarver rundt i Københavns gader. Projektet, der er skabt af NORDLYS, et kollektiv af nordiske koreografer, skal skabe magisk og måske helende scenekunst efter et forår med lockdown og hårde kår for kunstbranchen.

 

’Enhjørninger i det offentlige rum’ er ét af de 71 projekter, som har fået støtte fra Kunstfondens pulje ’Sammen om kunsten’. Med 10 millioner kroner kickstarter puljen nye kunstneriske eksperimenter for, hvordan vi kan møde kunsten under coronakrisens restriktioner – i offentlige rum, på digitale platforme og i mindre fællesskaber.

Unicorn af Lotte Kjøller. 2 stk legetøj. 1 bemalet gyngehest og en påklædt porcelænsdukke samlet med en lyskæde. Man kan lege med ready made skulpturen ved at vippe med den eller på anden vis lege med den. Derfor er Unicorn efter endt udstilling doneret til sønnernes børn i Alfredos familie der vil lære deres små om enhjørninger.

 

Opret din egen hjemmeside med Webador