Ugeavisen 5.5 2019 Det nøgne menneske rykker ind i Pakhusgalleriet Af PR foto

Offentliggjort den 19. marts 2021 kl. 18.58

Det nøgne menneske rykker ind i Pakhusgalleriet

Kunstnergruppen det Nøgne menneske skildrer den nøgne krop i al dens skønhed og rædsel. Lørdag d. 18 Maj kl. 13 er der fernisering i Pakhusgalleriet.

 

NYKØBING: Kunstnergruppen det Nøgne menneske tager i udstillingen af samme navn livtag med forskellige syn på menneskekroppen ud fra forskellige tolkninger og overbevisninger.

 

Kroppen har gennem hele menneskets historie været omdrejningspunktet for vores forståelse af os selv og vores plads i verden. den afspejler tiden på godt og ondt - og har således altid været beundret, skabt begær, skamfølelse, harme og rædsel. Den har i nøgle tilfælde været hellig og i andre kun været brugt som objekt.

Det kommer temaudstillingen med flere bud på gennem en bred vifte af fotografier, malerier, litografi og skulpturer der sætter oplevelsen af den nøgne krop i centrum for fortolkning og udtrykker kroppens mangfoldighed ved hjælp af hver kunstners unikke kunstneriske udtryk og perspektiv, skriver kunstnergruppen om sin udstilling.

Kunstnergruppen består af Jeff Ibbo, Esben, Fog, Lotte Kjøller, Grethe Tranberg, Barry Pringle, & Olav Johhannison, og gæsteudstillerne Rithva Landler, Mogens Kishinovsky & Rikke Stig.

Der holdes fernisering Lørdag d. 18 Maj kl. 13-15. Udstillingen kan ses frem til 15 Juni.

Lørdag d. 18 Maj kl. 15-16.30 holdes der croquisevent af Jeff Ibbo med dobbeltmodel i form af en mand og en kvinde. Publikum opfordres til at medbringe egne tegneredskaber. 

Lørdag d. 10 juni kl. 14 er der foredrag om det Nøgne menneske med Kim Bindesbøl Andersen.

Igen i år er Pakhusgalleriet en del af Pinseruten, hvor der er ekstaordinært åbent i galleriet 8-10 Juni fra 10-17.

 

Billedtekst: Kunstnergruppen det Nøgne menneske tager i udstillingen af samme navn livtag med forskellige syn på menneskekroppen. PR-foto