• This site is in Danish and English
  • © Copyright 2000-2022. All Rights Reserved. Lotte Kjoeller

Kunstavisen dec – 2014 af Lise-Lotte Blom www.kunstavisen.dk

Udgivet den 19. marts 2021 kl. 18.43

DEN LILLE HAVFRUE SOM INSPIRATION
Af: Lise-Lotte Blom

Vandreudstillingen Havfruer og Frøkner når 6 december kl. 16 til H.C. Andersens Hus i Odense, hvor den kan ses frem til 19 Januar 2014. Edvard Eriksens skulptur Den Lille Havfrue på langelinie i København fejrer 100 års jubilæum i år. Som markering af jubilæet præsenterer H. C. Andersens Hus udstillingen af kunstnergruppen Havfruer og Frøkner. De 9 kvindelige kunstnere fra 3 generationer har alle haft lyst til at arbejde med udgangspunkt i kvindelighed som begreb. Også set i lyset af H. C. Andersens havfrue. Især 2 af de ni kvinder lader det lyriske og eventyrlige men dog også barske være er et gennemgående træk. De 9 kunstnere er: Anna Laurine Kornum, Annelise Jarvis, Helle Bother, Josephine Ernst, Line Taarnberg, Lotte Kjøller, Renate Borgen, Nina hess og Lotte horne.

Lotte Hornes værker har et fabulerende drømmende indhold både med reference til teaterverdenen (som man behager) og til den barske virkelighed (installationen Havfruesko med blod) referende til H. C. Andersens lille Havfrue fra den sidste aften/brylluppet, hvor hun danser så fødderne bløder.

Lotte Kjøller har i en række billeder levet sig ind i Den lille Havfrues verden. Dette ses på udstillingen i H. C. Andersens Hus i det store (150x120 cm) billede Havskum, akryl og guld på lærred, hvor længsler og drømme får indtryk gennem et brus af netop havskum.

Kjøller har kædet H. C. Andersens eventyr Den lille Havfrue sammen med egen opfattelse af H. C. Andersen og hans forhold til kvinder. Ligesom hun har nærlæst eventyret  og visualiseret tanker og forestillinger. ......


H. C. Andersens Hus, Odense frem til 19 Januar 2014


«   »