"BLIKFANG" af "Lokal Global plan", en udstilling på og omkring Ålekistevej i Vanløse, København 2011

Ålekistevej er et af de steder, hvor København smelter sammen med forstæderne, og tiden næsten synes at stå stille. Til maj bliver Ålekistevej scene for udstillingen Lokal Global Plan, som forbinder lokale og internationale kunstnere med området, og de folk, der bor og kommer her.Lokal Global Plans 13 kunstnere indtager Ålekistevej med så forskellige udtryksformer som installation, performance, konceptkunst, animation og deltagerbaserede projekter, men fælles for dem er deres arbejde med nærmiljø og byrum, sociale relationer og udveksling, tilhørsforhold og identitet. Udstillingen engagerer beboere, erhvervsdrivende, foreninger og besøgende og stiller skarpt på, hvordan man forholder sig til sit lokalområde i en tid, hvor internet og tv nogle gange gør den anden side af jordkloden mere nærværende end naboen. Lokal Global Plan ønsker at bringe kunsten derud, hvor livet leves – det helt almindelige liv på en gennemfartsvej i det brogede kvarter omkring Ålekistevej i Vanløse, hvor bistandsklienter og direktører bor side om side. Her ser man ikke meget til de omfattende byfornyelser, der har gjort Københavns brokvarterer populære – men er det den eneste vej til et godt nærmiljø? Udstillingen er gratis for alle. Under udstillingesperioden vil der være guidede gåture og et akti­v­­itetsprogram, som byder på koncert, film og debatter om socialt og urbant engageret praksis: forholdet mellem kunst og liv, det offentlige og det private, det sociale og det byggede miljø.

­Kunstnere er: Akvilé Anglickaité (LT), Lars Arrhenius (SE), Jens Axel Beck (DK), Anne Bennike (DK), Osman Bozkurt (TR), Heidi Hove (DK), Ben Kinsley & Jon Rubin (US), Didem Özbek (TR), Pulsk Ravn (DK), Daniel Svarre (DK), Sixten Therkildsen (DK) og Berit Nørgaard (DK). Jeg, billedkunstner Lotte Kjøller, deltager i Berit Nørgårds kunstværk "Blikfang" hvor man skal dekorere sit vindue i sin yndlingsfarve med personlige ting. Derfor har jeg en lille udstilling både i vinduet i mit ateliér Lk-kunst.dk, Bogholder Allé 66 kld. th samt på min bopæl Havekrogen 3, 2 th, begge 2720 Vanløse. Du er velkommen til at kigge forbi begge steder.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, Københavns Billedkunstudvalg, Vanløse Lokaludvalg, Eremias Fond, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde og Flügger Farver Vanløse.

Vi ses! Hilsen Billedkunstner Lotte KjøllerSite: www.Lk-kunst.dkSe min blog og nyhedsbrev: http:www.Lk-kunst.blogspot.com Se mailisten, der får sendt Nyhedsbrevets indlæg: http://groups.google.dk/group/Lk-kunst_dkTilmeld/Afmeld Nyhedsbrev, opgiv din mail her: Lk@Lk-kunst.dk