Specialauktion i Lauritz.com Odense med nye værker af billedkunstnerne Lotte Kjøller og Bente Christensen 2009

Nærvær og eftertænksomhed
Omfattende præsentation af Lotte Kjøller og Bente ChristensenHos Lauritz.com Odense kan ses en omfattende præsentation af de to billedkunstnere Lotte Kjøller og Bente Christensen til og med mandag den 5. oktober


Lotte KjøllerLotte Kjøller, f. 1966 præsenterer i alt 26 værker, 25 billeder og en skulptur.. 7 billeder har jazz-tema. Lotte Kjøller er gift med en musiker og færdes meget blandt musikere i det hele taget. Dette inspirerer hende konstant. Som noget nyt er nogle af billederne udført i mixed media, bestående af bl.a. håndlavet og håndrevet papir med tegning, akvarel og/eller påført tuschtegninger.
18 billeder handler om tro, dvs den kristne tro. Lotte Kjøller har gennem et stykke tid arbejdet med temaet ”Effatha”, refererende til Effatha ”Luk dig op”- sagde Jesus til den døvblinde. Mark 7, 34. Lotte Kjøller beretter selv at dette med at kunne lukke sig op – at kunne modtage – så man kan høre og se og turde nyde og glædes ved livet. Det er af vital betydning for hende som et kristent menneske og som kunstner. Dette budskab vil hun gerne give videre til omverdenen gennem værkerne. Ikke på en anmassende men på en antydende og stilfærdig måde.
Ser man på Lotte Kjøllers værker som en helhed, så omhandler de musik, tro, mennesker og natur. Naturinspirationen bunder i at Lotte Kjøller med stor glæde i sommerhalvåret opholder sig meget i egnen omkring Isefjorden. Denne natur ligger dybt forankret i hendes bevidsthed og hentes frem igen og igen. Lotte Kjøller arbejder af og til med skulpturer. Den præsenterede forestiller en frodig kvinde (en moder jord, måske?)


Bente ChristensenBente Christensen, f. 1955 præsenterer 15 værker. Bente Christensen kalder sine billeder for ”dialog-billeder”. Forstået sådan at hendes billeder skabes i dialog med forskellige relationer. Det kan være et lille barn, et dyr, kolleger og/eller naturen. Der er udpræget poesi og eventyrstemning i hendes billeder. Dyr og mennesker ses ofte i sammenhænge, der kan forekomme overraskende. Bente Christensen arbejder med store farveflader, hvor figurernes konturer ofte er trukket op i kontrasterende farver.

Dialog-omvisning lørdag den 26. september kl. 12.30Der kan bydes på Lotte Kjøllers og Bente Christensens værker fra fredag den 18. september til og med mandag den 5. oktober på 
http://www.lauritz.com/ . Lørdag den 26. september, kl. 12.30 afholdes dialog-omvisning v. billedkunstner Lotte Kjøller og kunsthistoriker, mag.art. Lise-Lotte Blom i de præsenterede værker af Lotte Kjøller og Bente Christensen hos Lauritz.com Odense, Kratholmvej 51, Odense.
Begge billedkunstneres værker udtrykker nærvær og eftertænksomhed samt glæde over livet.

Af: Lise-Lotte Blom, kunsthistoriker, mag.art.
artikel i KUNSTAVISEN´s netavis 17/9-2009, ”Nærvær og eftertænksomhed.
Omfattende præsentation af Lotte Kjøller og Bente Christensen”
Se Kunstavisen: 
http://www.kunstavisen.dk/